O țară ”civilizată”

Clasa politică a României post-decembriste este un bestiar pestriț, de la târâtoare ”subțiri” la dinozauri. Clasa politică a României post-decembriste este formată in covârșitoare majoritate din răuvoitori incompetenți puși pe căpătuială, slabi de înger sau șantajabili. Pe lângă aceștia, sunt câțiva care reprezintă răul aproape absolut, putrezi moral până în măduva ființei lor, iremediabil feroci în aplicarea manevrelor de subjugare a celor pe care ar fi trebuit să-i reprezinte și cărora să le apere interesele. Pentru acești irecuperabili, ajunși la o vârstă la care nu s-ar mai fi putut schimba oricum, nici măcar pedeapsa cu moartea n-ar fi schimbat mare lucru. Ar fi fost mai mult un act simbolic de reparație.

Dar iată că România nu are în Codul Penal pedeapsa cu moartea. Mulți ar spune: ”normal că nu are, pentru că este o țară civilizată”. Greșit. Nu acesta este motivul. Complotiștii din grupul Iliescu – Brucan – Militaru s-au grăbit să o elimine din codul penal de teamă să nu-i cadă pradă atunci cand justiția va afla despre acțiunile lor generatoare de morți care să tacă sau de morți care să-i legitimeze, iar ”stupid people, n-așa?!” se va trezi din euforia revoluționară. Așa că pedeapsa cu moartea a fost abolită prin decretul-lege nr. 6 din 7 ianuarie 1990 și a fost înlocuită cu pedeapsa detențiunii pe viață.

În 1989 am plecat cu un handicap major în ”democrația originală”. Cei care conspiraseră, împreună cu sinistrele servicii rusești, la lovitura de stat, au facut tot posibilul să se așeze, drept recompensă pentru ”efortul” lor, în poziții de conducere de unde să poată manipula realitatea, plăsmui diversiuni și aservi România oricăror interese i-ar fi păstrat în respectivele poziții.

Clasa politică a României post-decembriste nu s-a format sănătos, prin infuzii permanente de indivizi cu talent administrativ și vocația binelui public, așa cum ar fi fost de dorit. Nici vorbă de așa ceva, ba chiar din contră. Au promovat în sistem doar cei care au demonstrat adaptare totală la compromis, cei care au dovedit că pot fi capabili de orice pentru a ascunde fapte grave, ale lor sau ale celor deja înșurubați în (c)angrenaj.

Acum este bine că nu avem pedeapsa capitală. Putem defila drept o țară civilizată. Sunt două motive pentru care lipsa ei din codul penal este salutară: 1. erorile din actul de justiție și 2. posibila utilizare ca armă politică pentru eliminarea unor adversari reali. Și, de obicei, adversarii reali ai unor politicieni sunt cei care iau lucrurile în serios, oamenii corecți și principiali.

Publicat de |2018-05-14T20:29:01+00:0028 octombrie 2013|Premeditate|

Spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.