Apelative vechi si noi

Acuzatiile fara acoperire, rasturnate in ciuda adevarului, la adresa manifestantilor, reprezinta o manipulare de manual de tip vechi lansata acum de VV Ponta si RMGC, dar manevra nu trebuie subestimata pentru ca si-a dovedit eficienta in istoria recenta, printre cei mai putin educati. Neavand argumente si stiindu-se cu musca pe caciula, Iliescu ii facea tot ”legionari” pe protestatarii din Piata Universitatii in 1990. Apasa un buton sigur, insurubat in mintile romanilor de-a lungul a 50 de ani de propaganda comunista. Cat priveste apelativul ”huligan”, numele a devenit renume. Apoi, in 2012, pedeleii au incercat sa-i injoseasca pe cei care cereau demisia guvernului si a presedintelui cu apelative precum ”viermi, inepti, inculti si ciumpalaci”. La inceputul protestelor din acest an, s-au trezit etichetati toti cei din strada drept ”hipsteri”, dorindu-se astfel o aducere in derizoriu a seriozitatii lor. A urmat marota ”eco-anarhismului” lansata pe piata cu ajutorul SRI pentru a-i da ceva greutate si a nu bufni in ras la auzul gogomaniei.
Revenind la practicile presedintelui onorific al partidului sau, VV Ponta a afirmat azi, 19 octombrie, ca autoritatile vor lua masuri pentru a nu lasa manifestarile „extremiste si violente” de la Campeni sa se extinda, adaugand ca acolo „un grup extremist” incearca sa creeze „violenta si provocare”.
Sindicalistii RMGC condamna „actiunile anti-sociale si anti-romanesti ale ONG-urilor protestatare impotriva locurilor de munca in minerit” si cer „acestor ONG-uri sa inceteze cu provocarile si violenta”. (sic! cogito)

Ieri, 18 octombrie, dupa incidentul suspect cu ministrul culturii, Daniel Barbu, VV Ponta indemna jandarmii la actiuni brutale anti-violenta(!), catalogandu-i pe protestatari drept ”legionari”:

”Am vazut, colegul nostru domnul Barbu fost agresat, nu e vorba de domnia sa, ca e barbat rezistent, e vorba de faptul ca nu ne intoarcem la anii 30, cand isi faceau legionarii de cap pe strazile Bucurestiului.”

”Am cerut ministerului de Interne, reprezentantilor statului sa ia masuri foarte decise si foarte dure daca e vorba de violente, de agresiuni, perturbare a bunei functionari a societiatii.”

”Nu voi avea niciun fel de ezitare, am sprijinul USL in acest sens. Violenta si anarhie, nu!”

„Aveti din partea mea mandat, jandarmii sa activeze fara niciun fel de complex”, s-a adresat VV Ponta ministrului de interne, Radu Stroe, la inceputul sedintei extraordinare de Guvern de ieri. Ponta a dat exemplul protestelor din Canada tot impotriva gazelor de sist, unde „s-a intervenit dur”. (Poate in vreo tara asiatica, protestatarii sunt impuscati. N-ar fi si asta un exemplu?!)

Publicat de |2015-07-09T13:12:09+00:0019 octombrie 2013|Premeditate|

Spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.